Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Varčevalnica
Upravljanje
 
Trgovanje
 
Korporativne finance
 
Akademija
 
Recepcija
 
Kontakt
ENGLISH
VSTOP ZA UPORABNIKE
 
ISKALNIK

ALTA tudi v 2016 vodilna slovenska borznoposredniška hiša

Svetovne borze je v prvih treh mesecih letošnjega leta spremljala visoka volatilnost, vendar pa so trgi v izteku četrtletja uspeli praktično v celoti nadoknaditi izgube iz začetka leta in s pozitivnim predznakom zakorakali v pomlad. Ljubljanska borza je bila letos bolj kot ne imuna na svetovne pretrese, tečaji slovenskih delnic pa v dobršni meri stabilni. Promet v prvih dveh mesecih leta je bil sicer nižji kot v enakem obdobju lani, vendar pa je bilo marca nato sklenjenih za več kot 40 milijonov evrov borznih poslov oziroma 44 odstotkov več kot marca lani.

V ALTI smo letos zadržali vodilno vlogo na slovenskem trgu kapitala in v vseh treh mesecih leta zasedli prvo mesto po ustvarjenem borznem prometu. V prvem četrtletju imamo tako zavidljiv 31-odstotni tržni delež, skupno pa smo za naše stranke letos sklenili že blizu 400 milijonov evrov borznih poslov. Naš tržni delež je tako primerljiv tistemu, ki ga so ga dosegli naši naslednji trije zasledovalci skupaj, kar potrjuje, da je ALTA prva izbira vlagateljev na Ljubljanski borzi.

tržni delež Q1 2016 alta

Podobno kot lani smo tudi letos našim strankam brezplačno poslali komentarje poslovanja Telekoma Slovenije, Luke Koper, Zavarovalnice Triglav, Krke, Cinkarne Celje, Intereurope, Save Re, Gorenja in Petrola. Poleg tega so naši analitiki posodobili že večino analiz najvidnejših slovenskih borznih podjetij, ki so strankam brezplačno dosegljive v spletni aplikaciji e-Trading.

Vlagateljem, ki so naročeni na naš Mesečni Navigator, kvartalno po e-pošti pošiljamo tudi pregled slovenskih delnic, ki je dostopen tudi na tej povezavi.

Preko ALTE Invest lahko vlagatelji dostopajo do praktično vseh borz na svetu, obenem pa imajo naše stranke brezplačen dostop do širokega nabora različnih naložbenih poročil in komentarjev, ki jih vsakodnevno pripravljajo naši strokovnjaki.