Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Varčevalnica
Upravljanje
 
Trgovanje
 
Korporativne finance
 
Akademija
 
Recepcija
 
Kontakt
ENGLISH
VSTOP ZA UPORABNIKE
 
ISKALNIK

Video vsebine

Mesečni videokomentar

28.09.2016

Izpostavljeno

 
06.07.2015
Grško ljudstvo je na včerajšnjem referendumu odločno zavrnilo zadnje zahteve mednarodnih institucij, saj je več kot 61 odstotkov grških volivcev glasovalo proti varčevalnim predlogom upnic. Predsednik grške vlade Cipras sedaj računa, da mu je referendumski rezultat okrepil pogajalsko pozicijo, da doseže ugodnejši sporazum ter delni odpis dolga.

Aktualno

 
30.08.2016
Po tem, ko se je nafta v zadnjih mesecih dvignila kot feniks iz pepela, zdaj spet spremljamo padec njene cene. Zadnji padec cene nafte je bil v večji meri posledica kopičenja zalog nafte v ZDA, kjer so opazneje okrepili njen uvoz. A na drugi strani ameriška proizvodnja še vedno pada in se je v manj kot letu dni znižala za 1,2 milijona sodčkov dnevno. Na naftnem trgu smo tako priča počasnemu uravnoteženju med ponudbo in povpraševanjem. Medtem se zopet pojavljajo špekulacije o sestanku držav članic OPEC-a konec septembra in možnosti dogovora o znižanju proizvodnje. To bi lahko v prihodnjem mesecu ponovno dalo zagon nafti za pohod nazaj v območje okoli 50 dolarjev za sodček, posledično pa bi pozitivno vplivalo tudi na vzajemni sklad ALTA ENERGY.Kako pa so se na padec cene nafte odzvale delnice naftnih podjetij?Kljub kratkoročnem padcu cene so delnice naftnih podjetij pokazale obraten trend. Donosi v zadnjem mesecu so bili celo pozitivni. Savdska Arabija bo v prihodnjih mesecih sezonsko znižala proizvodnjo, kar se bo poznalo na nadaljnjem uravnoteženju povpraševanja in ponudbe ter posledično nekoliko višji ceni. Za naftni sektor smo še naprej optimistični, še posebej ker so določena ameriška naftna podjetja v zadnjih dneh postregla z dobrimi rezultati, večja pozitivna presenečenja pa pričakujemo v zadnjih dveh kvartalih.