Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Varčevalnica
Upravljanje
 
Trgovanje
 
Korporativne finance
 
Akademija
 
Recepcija
 
Kontakt
ENGLISH
VSTOP ZA UPORABNIKE
 
ISKALNIK

Enostavno vplačevanje preko direktnih obremenitev

Direktna obremenitev SEPA je plačilni instrument, ki omogoča enostavno vplačevanje v podsklade ALTA. Ob podpisu Soglasja za direktno obremenitev se vam tako vsak mesec avtomatično izvede vplačilo iz vašega osebnega računa na račun izbranega podsklada. Priporočamo jo vsem, ki se odločijo vplačevati v podsklade ALTA z rednimi mesečnimi zneski. Na vsak način pa to priporočamo tistim, ki se odločite za Varčevalni načrt ALTA.

Ključne prednosti direktne obremenitve SEPA so:

  • prihranek časa, saj vam sredstev ni treba nakazovati vsak mesec sproti s položnico, ampak lahko to prepustite nam;

  • nižji stroški, saj plačate le minimalne transakcijske stroške (višina stroška je odvisna od posamezne banke pri kateri imate odprt osebni račun);

  • dokumentacijo uredite hkrati s pristopno izjavo ALTA skladov;

  • vedno poznate datum obremenitve vašega osebnega računa, t.j. 18. v mesecu. Če je dogovorjeni datum plačila v soboto, nedeljo ali praznik, se plačilo izvede prvi naslednji delovni dan.

Direktne obremenitve lahko spreminjate!

To lahko uredite z originalnim obrazcem Soglasje za direktno obremenitev.

Z obrazcem lahko uredite sklenitev, spremembo, ukinitev ali začasno prekinitev. Pomembno je, da prejmemo originalni obrazec.

Vse sklenitve, spremembe in ukinitve direktnih obremenitev se upoštevajo takoj naslednji mesec, če jih v ALTA Skladi d.d. prejmemo najkasneje do zadnjega dne v mesecu. Če so podane kasneje, se upoštevajo šele v naslednjem mesecu.

ŽELITE PRISTOPITI K SKLADOM?

PRISTOP