S smučk in smučarskih desk ste gotovo že obrisali prah, si oblekli tople kombinezone, nataknili smučarske rokavice in očala ter se pognali po brezhibnih in prostranih belih strminah. Praktično iz vsakega slovenskega kraja smo lahko izredno hitro na belih strminah, saj je Slovenija »bogata« s smučišči, prav tako pa je ponudba pestra tudi onkraj naše zahodne in severne meje. Za letos so plani verjetno že narejeni, saj se šolske počitnice že nevzdržno približujejo. Kaj pa če bi se naslednjič odpravili na katero od najbolj mondenih smučarskih središč, ki jih premore Evropa? Z dobrim NAMENSKIM VARČEVANJEM je uresničitev te želje morda bližje kot si predstavljate.

 

1. Zermatt, Švica

Rolls-Royce med mondenimi smučarskimi središči je gotovo Zermatt. Ob vsem blišču, glamurju, razkošju, zabavi, neskončnih smučarskih progah ter adrenalinskih užitkih na belih poljanah ponuja še najboljši razgled, kar ga denar lahko kupi. Idilična gorska vasica namreč leži ob vznožju ene izmed najbolj prepoznavnih in najbolj fotografiranih gora na svetu, slikovitega Matterhorna.

Najvišja smučarska postaja vas ponese na kar 3.883 metrov, ob tem lahko svoje smučarsko znanje in veščine pilite še na dveh območjih, si tako pokorite skoraj 400 kilometrov prog na najvišje ležečem evropskem smučišču ter iz sebe izpustite ves svoj pustolovski smučarski duh.

 

 

 

 

 

2. St. Moritz, Švica

Mondeni St. Moritz je v švicarskih Alpah na približno 1.830 metrih nadmorske višine ter slovi kot ena najlepših in najprestižnejših smučarskih destinacij, kjer se zabavajo kronane glave in multimilijonarji, šampanjec teče v potokih, številne lepotice pa nakupujejo v visokih petah in dolgih krznenih plaščih.

Luksuzni avtomobili ob gorskih kočah in aristokratskih hotelih so v pravljičnem St. Moritzu povsem vsakdanja stvar, smučarske proge s snegom vse tja do pozne pomladi pa nadgradijo še izbrane trgovine, prestižni butiki, pestro kulturno in družabno življenje, ustrežljivo osebje, centri dobrega počutja, vrhunska kulinarika ter veliko sončnih dni. St. Moritz je s soncem namreč obsijan kar 320 dni na leto, smučate pa lahko na treh pobočjih ter 64 progah v dolžini več kot 350 kilometrov.

 

 

Za lažji začetek varčevanja vam podarimo 30 €.

PRENESI BON ZA 30 € 

 

3. Cortina d'Ampezzo, Italija

Vrhunske športnike je italijanska Cortina d'Ampezzo privabljala že skoraj stoletje pred olimpijskimi igrami leta 1956. Le-te so glas o njej ponesle še dlje, Cortina pa je postala tudi priljubljen kraj za oddih zvezd iz sveta zabave. Na zaledeneli terasi hotela Miramonti je Brigitte Bardot denimo vadila curling, v obdobju »dolce vite« pa sta bili pogosti obiskovalki tudi Audrey Hepburn in Sophia Loren.

Cortine pa ni povozil čas. Zdaj je priljubljeno središče za svetovno smetano, ki če že ne smuča, vsaj redno razkazuje najnovejše zimske modne kreacije. K priljubljenosti Cortine je nedvomno pripomogel tudi niz čudovitih gorskih vrhov, višjih od tri tisoč metrov, ki so veličastna kulisa na kar 140 kilometrov smučarskih prog na štirih glavnih območjih.

 

 

 

 

 

4. Arlberg, Avrstija

Arlberg, gorato območje na zahodu Tirolske, je že več kot sto let turistična atrakcija in povezava med smučarskimi kraji St. Anton, St. Christoph, Lech, Zürs, Stuben, Pettneu in Klösterle. Pod gorskimi masivi je speljanih 84 žičnic, ob njih pa urejenih 280 kilometrov smučarskih prog in označenih več kot 180 kilometrov smučarskih tur. Nekoč revni kraji, kjer so se ljudje preživljali s trdim in skromno plačanim delom, so zdaj raj za smučarske navdušence vseh vrst.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Kitzbühel, Avstrija

Medtem ko se smučišče St. Anton ponaša s krono najbolj živahnega smučišča v Evropi in Innsbruck kot eno od najlepših mest v Evropi, se Kitzbühel ponaša kot biser Alp in je najbolj znano letovišče na avstrijskem Tirolskem. 700 let stara vas obiskovalcem nudi doživetje čara prave alpske vasi, prvo smučišče tam pa so odprli že daljnega  leta 1892.

Kitzbühel in smučanje je zato legendarna kombinacija, ki narekuje trende v zimskem turizmu. Smučarji lahko izbirajo med 170 kilometri različnih prog, 54 gon­dolami in žičnicami, ki jih prepeljejo na nadmorsko višino 2.000 metrov, ter številnimi gorskimi kočami, kjer še vedno kraljuje Anton aus Tyrol.

 

 

Če ne želite, da bi vaša sanjska smuka ostala le neizpolnjena želja preverite možnosti varčevanja z ALTA NAMENSKIM VARČEVANJEM  in ALTA NALOŽBENIMI KOMBINACIJAMI. S pomočjo naših svetovalcev pa si lahko oblikujete varčevalni načrt, ki bo pisan prav na vašo kožo.

 

ŽELIM BREZPLAČNO SVETOVANJE

Za lažjo predstavo izračunajte koliko lahko z določnim zneskom in v določenem obdobju privarčujete ali kakšen bo mesečni obrok varčevanja za cij, ki si ga boste zadali. 

€,
€,
let
PRIKAŽI REZULTATE
€,
let
PRIKAŽI REZULTATE
Čas varčevanja: Čas prejemanja: Mesečni znesek varčevanja: Enkratno vplačilo: Vložena sredstva: Dodatna pokojnina: Končni znesek:
Izbrana

ALTA MODRA

Priporočljiva doba vlagajanja: 3+ leta
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Želite si predvsem varne, udobne in preizkušene poti, brez večjih zapletov. Še vedno pa ne želite obstati na mestu.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA URAVNOTEŽENA

Priporočljiva doba vlagajanja: 3-5 let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je srednje kratka naložbena pot. Želite osvajati vrhove, dostopne na kratki rok, a hkrati ostati stabilno na trdnih tleh.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA DINAMIČNA

Priporočljiva doba vlagajanja: 5-7 let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je srednje dolga naložbena pot, na kateri želite pluti po visoko donosnih vodah, odkrivati nove trge, občasno razburkani valovi pa vas ne prestrašijo.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA PROGRESIVNA

Priporočljiva doba vlagajanja: 7+ let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je dolga naložbena pot, na kateri želite posegati po najvišjih donosih na globalnih trgih. Nihanje vrednosti vas ne moti, saj sledite dolgoročnim ambicijam.
izberi želim več informacij

Opomba: V izračunu so upoštevane sledeče letne stopnje donosa: 3% - Alta modra, 5% - Alta uravnotežena, 7% - Alta dinamična, 8% - Alta progresivna. Doseganje višje donosnosti je možno ob večjem tveganju nihanja vrednosti naložbe. Posamezna naložbena kombinacija je izbrana glede na vpisano število let.

Kontakt in informacije

Janez Srebot
Vodja prodajne skupine

janez.srebot@alta.si

01 3200 400

Katja Pogorevc Zidarič
Vodja skrbništva strank

katja.zidaric@alta.si

01 3200 400

Petra Šebök
Višja investicijska svetovalka

petra.sebok@alta.si

02 5351 800

Klavdija Smolič
Investicijska svetovalka

klavdija.smolic@alta.si

01 3200 400

Helena Rojc Jarc
Investicijska svetovalka

helena.rojc@alta.si

01 3200 400

Marjana Pestotnik
Investicijska svetovalka

marjana.pestotnik@alta.si

01 3200 400