Prvo četrtletje je za nami in z delniškimi donosi so vlagatelji lahko zagotovo zadovoljni. Optimizem na svetovnih borzah so potrjevali tudi podatki o stanju posameznih svetovnih gospodarstev, med vlagatelji in analitiki pa so se oblikovala tudi zelo visoka pričakovanja za rast dobičkov svetovnih korporacij tako v letošnjem letu, kot tudi v letu 2018.

 

»Naše napovedi iz začetka letošnjega leta so se uresničile, prav tako pa so leto 2017 odlično začele tudi naše naložbene kombinacije. V naši letni strategiji smo priporočili progresivno in dinamično naložbeno kombinacijo, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Prva je namreč samo od začetka leta pridobila že skoraj 5,8 odstotka, slednja pa še vedno visokih 3,8 odstotka. Tudi v aprilski investicijski strategiji tega ne spreminjamo in v ospredju ohranjamo isti naložbeni kombinaciji,« dodaja Tomaž Dvořak, izvršni direktor družbe ALTA Skladi.

Posebna spomladanska akcija!

Ne zamudite – samo do konca MAJA 2017 za vsa enkratna vplačila preko ALTA naložbenih kombinacij velja ugodnost brez vstopnih stroškov.

Pohitite in privarčujte!

In kaj se obeta na borzah? »Med posameznimi regijami preferiramo trge v razvoju, sledi Evropa in nato ZDA. Kar se tiče posameznih panog, več priložnosti še vedno vidimo v cikličnih panogah oziroma bolj natančno v finančni industriji,« v aprilski investicijski strategiji ocenjuje Sašo Stanovnik, glavni ekonomist Skupine ALTA. »Ponovno izpostavljamo tudi panogo nafta in plin, ki je v začetku letošnjega leta doživela korekcijo. To mnenje temelji na pričakovanjih, da bo cena nafte konec leta zaključila na višjih nivojih od trenutnih,« še pravi Stanovnik in dodaja, da je v zadnji investicijski strategiji zvišan tudi razpon za ceno zlata. Preberite več. 

Maja Kralj
Investicijska svetovalka

maja.kralj@alta.si

01 3 200 415

Helena Rojc Jarc
Investicijska svetovalka

helena.rojc@alta.si

01 3 200 424

Janez Srebot
Investicijski svetovalec

janez.srebot@alta.si

01 3 200 422

Samo Sterle
Investcijski svetovalec

samo.sterle@alta.si

01 3 200 428

Petra Šebök
Investicijska svetovalka

petra.sebok@alta.si

02 5351 800