Varčevanje za stanovanje

Nepremičnina je eden izmed največjih nakupov v vašem življenju. Ne glede na to, ali želite obnoviti dom, kupiti novega ali urediti družinski vikend za oddihe na obali, boste z varčevanjem v skladih svoj nepremičninski cilj uresničili učinkoviteje, ugodneje in hitreje. Privarčevana sredstva lahko uporabite kot polog za stanovanjski kredit pod ugodnejšimi pogoji ali za opremljanje nove nepremičnine.

KAKO PRISTOPIM ŽELIM PRISTOPITI

 

  • Pravočasno prihranite za boljše pogoje kredita.

    Prihranki pomembno vplivajo na višino stanovanjskega kredita, ki vam ga bo odobrila banka, in pogoje, pod katerih ga boste odplačevali. Izjemoma vam bo banka odobrila kredit v 100 % vrednosti želenega zneska, ampak v praksi se vam splača prihraniti vsaj 25 % celotne vrednosti. Varčevanje v izbrani kombinaciji skladov vam z mesečnimi ali enkratnimi vplačili pomaga do prihrankov za polog.

    »Ko sva pričakovala prvega otroka, sva si začasno uredila stanovanje pri Matjaževih starših. Načrtujeva svojo hišo, za katero pa želiva čim več prihraniti in se čim manj zakreditirati. Na ALTI so nama pripravili načrt varčevanja v skladih, ki je najine sanje o stanovanju naredil veliko bolj realne.«

    Teja, 36 let in Matjaž, 41 let

Zakaj je pomembno, da začnete za svoje stanovanje varčevati že danes?

Prej, kot začnete varčevati, nižji znesek na mesec potrebujete za uresničitev svojega cilja. Na poti do cilja si lahko na daljši rok privoščite več nihanja vrednosti, zato imate lahko tudi bolj ambiciozna pričakovanja donosnosti.

Prej začnete, več privarčujete z manj denarja in večje stanovanje si lahko privoščite!

€,
€,
let
PRIKAŽI REZULTATE
€,
let
PRIKAŽI REZULTATE
Čas varčevanja: Čas prejemanja: Mesečni znesek varčevanja: Enkratno vplačilo: Vložena sredstva: Dodatna pokojnina: Končni znesek:
Izbrana

ALTA MODRA

Priporočljiva doba vlagajanja: 3+ leta
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Želite si predvsem varne, udobne in preizkušene poti, brez večjih zapletov. Še vedno pa ne želite obstati na mestu.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA URAVNOTEŽENA

Priporočljiva doba vlagajanja: 3-5 let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je srednje kratka naložbena pot. Želite osvajati vrhove, dostopne na kratki rok, a hkrati ostati stabilno na trdnih tleh.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA DINAMIČNA

Priporočljiva doba vlagajanja: 5-7 let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je srednje dolga naložbena pot, na kateri želite pluti po visoko donosnih vodah, odkrivati nove trge, občasno razburkani valovi pa vas ne prestrašijo.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA PROGRESIVNA

Priporočljiva doba vlagajanja: 7+ let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je dolga naložbena pot, na kateri želite posegati po najvišjih donosih na globalnih trgih. Nihanje vrednosti vas ne moti, saj sledite dolgoročnim ambicijam.
izberi želim več informacij

Opomba: V izračunu so upoštevane sledeče letne stopnje donosa: 3% - Alta modra, 5% - Alta uravnotežena, 7% - Alta dinamična, 8% - Alta progresivna. Doseganje višje donosnosti je možno ob večjem tveganju nihanja vrednosti naložbe. Posamezna naložbena kombinacija je izbrana glede na vpisano število let.

Vas zanima več? Pišite nam, pokličite ali nas obiščite in skupaj bomo našli najboljšo naložbeno kombinacijo za vašo nepremičnino!

KAKO PRISTOPIM ŽELIM PRISTOPITI