Varčevanje za pokojnino

Zakaj?

Kako udobno boste uživali v pokoju, je odvisno predvsem od vas in vašega varčevalna načrta. Če se zanašate le na državno pokojnino, se boste ujeli v pokojninsko vrzel. To pomeni, da bo vaš standard bistveno nižji, kot je zdaj.

Kako?

Brez skrbi! Tudi z nizkimi mesečnimi zneski, ki jih sproti sploh ne opazite, lahko z varčevanjem v skladih na dolgi rok naredite veliko razliko. Varčujte preudarno in prihranite za pokoj, kot si ga zaslužite. Začnite že danes!

KAKO PRISTOPIM ŽELIM PRISTOPITI

  • Premagajte pokojninsko vrzel!

    Pokojninska vrzel pomeni razliko med vašo plačo v času zaposlitve in predvideno višino vaše pokojnine. Za udobno življenje v pokoju mora pokojnina znašati 70 % odstotkov vaše trenutne plače.*

    *po priporočilu OECD

    »S prijatelji smo izračunali, kakšne pokojnine se nam obetajo. Izračun je bil tako nizek, da sem moral nekaj narediti, spremeniti. Na ALTI so mi pripravili načrt varčevanja v skladih. Ker imam še dovolj časa do pokoja, lahko vplačujem nizek znesek. Dobesedno v vrednosti nekaj kav na mesec.«

    Andrej, 34 let

Zakaj moramo dodatno varčevati za pokojnino?

Vse svoje življenje delate, da boste po upokojitvi brez skrbi uživali v svojih hobijih in na potovanjih. Samo z nizko državno pokojnino bo to žal skoraj nemogoče. Za to je več razlogov: vse dlje živimo, delež upokojencev se povečuje, pokojninska zakonodaja pa skuša temu slediti.

Zakaj je pomembno, da začnete za pokojnino varčevati že danes?

Prej, kot začnete varčevati, nižji znesek na mesec potrebujete za uresničitev svojega cilja. Na poti do cilja si lahko na daljši rok privoščite več nihanja vrednosti, zato imate lahko tudi bolj ambiciozna pričakovanja donosnosti.

Prej začnete, več privarčujete z manj denarja!

€,
€,
let
PRIKAŽI REZULTATE
€,
let
PRIKAŽI REZULTATE
Čas varčevanja: Čas prejemanja: Mesečni znesek varčevanja: Enkratno vplačilo: Vložena sredstva: Dodatna pokojnina: Končni znesek:
Izbrana

ALTA MODRA

Priporočljiva doba vlagajanja: 3+ leta
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Želite si predvsem varne, udobne in preizkušene poti, brez večjih zapletov. Še vedno pa ne želite obstati na mestu.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA URAVNOTEŽENA

Priporočljiva doba vlagajanja: 3-5 let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je srednje kratka naložbena pot. Želite osvajati vrhove, dostopne na kratki rok, a hkrati ostati stabilno na trdnih tleh.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA DINAMIČNA

Priporočljiva doba vlagajanja: 5-7 let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je srednje dolga naložbena pot, na kateri želite pluti po visoko donosnih vodah, odkrivati nove trge, občasno razburkani valovi pa vas ne prestrašijo.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA PROGRESIVNA

Priporočljiva doba vlagajanja: 7+ let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je dolga naložbena pot, na kateri želite posegati po najvišjih donosih na globalnih trgih. Nihanje vrednosti vas ne moti, saj sledite dolgoročnim ambicijam.
izberi želim več informacij

Opomba: V izračunu so upoštevane sledeče letne stopnje donosa: 3% - Alta modra, 5% - Alta uravnotežena, 7% - Alta dinamična, 8% - Alta progresivna. Doseganje višje donosnosti je možno ob večjem tveganju nihanja vrednosti naložbe. Posamezna naložbena kombinacija je izbrana glede na vpisano število let.

Vas zanima več? Pišite nam, pokličite ali nas obiščite in skupaj bomo našli najboljšo naložbeno kombinacijo za vašo pokojnino!

KAKO PRISTOPIM ŽELIM PRISTOPITI