Varčevanje ALTA Baby

Z enkratnim ali mesečnim vplačevanjem v varčevalni načrt ALTA Baby se bodo vaši prihranki donosno plemenitili v izbrani kombinaciji vzajemnih skladov. Prihranki bodo otroku na voljo ob polnoletnosti, ko mu bodo polepšali samostojno pot. 

Investirajte v otrokovo prihodnost že danes.13. mesečni obrok vam podarimo!

KAKO PRISTOPIM ŽELIM PRISTOPITI

  • Z ALTA BABY lahko prihranite tudi dvakrat več kot v nogavici!*

    Če vplačujete v ALTA BABY vsak mesec 50 evrov, boste v 18 letih ob povprečni donosnosti skladov 7% privarčevali kar 23.282,73 €. Če bi ves čas imeli ta denar shranjen le v nogavici, bi vam ostalo 10.800 evrov. To je skoraj dvakrat manj!

    *izračun narejen s kalkulatorjem na https://www.alta.si/sl-si/namensko-varcevanje/kalkulator

    »Ko je Tilen praznoval peti rojstni dan, sva se z možem zavedala, kako hitro raste in kako hitro bo potreboval denar za študij, najemnino, avto. ALTA nama je pripravila varčevalni načrt, po katerem na mesec vplačujeva zanj 50 evrov, po 10 evrov pa prispevajo še stari starši.«

    Doroteja, 37 let

Kako z varčevanjem pomagamo otroku?

Pot vsakega otroka je edinstvena. Morda bo vaš poklicni športnik, nadarjen glasbenik, uspešen obrtnik ali mednarodno uveljavljen akademik. Morda bo želel hitro na svoje, morda bo potreboval dober avto za prevoz v prvo službo. V vsakem primeru bodo privarčevana sredstva v veliko spodbudo in pomoč.

Varčuje lahko že vsa družina 

Pri varčevanju v ALTA BABY lahko z enkratnimi ali mesečnimi vplačili sodelujejo tudi babice in dedki, tete in strici. Namesto kratkoročno zanimivih daril tako podarijo otroku veliko dragocenejšo darilo na dolgi rok: lažje prve korake do samostojnosti. 

Kako?

Družinski člani preprosto vplačajo poljuben znesek na ustrezno sklicno številko varčevalnega načrta.
Če stara starša mesečno vplačata zgolj 10 evrov za vnučka, bo ta čez 18 let ob povprečni donosnosti 7 % prejel kar 4265 evrov. Veliko bolje, kot če bi vplačanih 2160 evrov porabila za igrače in druga darila!

Zakaj je pomembno, da začnete za otroka varčevati že danes?

Prej, kot začnete varčevati, nižji znesek na mesec potrebujete za uresničitev svojega cilja. Na poti do cilja si lahko na daljši rok privoščite več nihanja vrednosti, zato imate lahko tudi bolj ambiciozna pričakovanja donosnosti.

Prej začnete, več privarčujete z manj denarja!

€,
€,
let
PRIKAŽI REZULTATE
€,
let
PRIKAŽI REZULTATE
Čas varčevanja: Čas prejemanja: Mesečni znesek varčevanja: Enkratno vplačilo: Vložena sredstva: Dodatna pokojnina: Končni znesek:
Izbrana

ALTA MODRA

Priporočljiva doba vlagajanja: 3+ leta
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Želite si predvsem varne, udobne in preizkušene poti, brez večjih zapletov. Še vedno pa ne želite obstati na mestu.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA URAVNOTEŽENA

Priporočljiva doba vlagajanja: 3-5 let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je srednje kratka naložbena pot. Želite osvajati vrhove, dostopne na kratki rok, a hkrati ostati stabilno na trdnih tleh.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA DINAMIČNA

Priporočljiva doba vlagajanja: 5-7 let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je srednje dolga naložbena pot, na kateri želite pluti po visoko donosnih vodah, odkrivati nove trge, občasno razburkani valovi pa vas ne prestrašijo.
izberi želim več informacij

Izbrana

ALTA PROGRESIVNA

Priporočljiva doba vlagajanja: 7+ let
Celoten privarčevani znesek:Mesečni znesek varčevanja:

Pred vami je dolga naložbena pot, na kateri želite posegati po najvišjih donosih na globalnih trgih. Nihanje vrednosti vas ne moti, saj sledite dolgoročnim ambicijam.
izberi želim več informacij

Opomba: V izračunu so upoštevane sledeče letne stopnje donosa: 3% - Alta modra, 5% - Alta uravnotežena, 7% - Alta dinamična, 8% - Alta progresivna. Doseganje višje donosnosti je možno ob večjem tveganju nihanja vrednosti naložbe. Posamezna naložbena kombinacija je izbrana glede na vpisano število let.

Vas zanima več? Pišite nam, pokličite ali nas obiščite in skupaj bomo našli najboljšo naložbeno kombinacijo za vašega otroka!

KAKO PRISTOPIM ŽELIM PRISTOPITI