Novice 19.4.2017

ALTA Invest ponovno na vrhu!

ALTA EMEA nagrada

ALTA Invest je po izboru ugledne britanske finančne publikacije EMEA Finance že četrto leto zapored postala najboljša borznoposredniška družba v Sloveniji, tretje leto zapored pa je prejela tudi naziv najboljšega slovenskega upravljavca premoženja.

ALTI zaupa že preko 88.000 vlagateljev, med katerimi so poleg številnih državljanov tudi priznane domače in tuje banke, zavarovalnice, pokojninske družbe ter drugi institucionalni vlagatelji. Že ob ustanovitvi smo si zadali, da bomo naše stranke postavili na prvo mesto. In po sedmih letih se je izkazalo, da je bila ta odločitev pravilna.

Konec leta 2016 je skupno premoženje vseh strank ALTE že preseglo 3,6 milijarde evrov, v sedmih letih pa smo za naše stranke posredovali že pri več kot 1,6 milijona borznih transakcij v skupni vrednosti več kot 35 milijard evrov. Te številke nas postavljajo trdno na prvo mesto med vsemi slovenskimi borznimi člani. Vodilno mesto pa imamo tudi na Ljubljanski borzi, kjer smo lani imeli kar 28-odstotni tržni delež v borznem prometu.

ALTA Invest je danes ena izmed finančno najbolj trdnih slovenskih finančnih institucij z zelo visoko bonitetno oceno. To je tudi eden od razlogov, zaradi katerega nam zaupajo tudi številne slovenske banke, ki so za svoje stranke želele najboljšega možnega partnerja. Od ustanovitve smo tako med drugim prevzeli tudi borznoposredniško dejavnost Banke Koper, Gorenjske banke, PFCI, Argonosa in Addiko banke, prav tako pa izvršujemo tudi vsa naročila strank Unicredit banke Slovenija.

ALTA najboljša borznoposredniška družba

EMEA Finance je finančna publikacija, ki vsako leto ocenjuje finančne družbe v Evropi, Afriki in na Bližnjem Vzhodu v različnih kategorijah in tako nagradijo najbolj kakovostna in inovativna podjetja. Finančne institucije nominirajo njihove stranke in druge družbe, končen izbor pa je narejen s strani neodvisne ekipe EMEA Finance. Izbor najboljše banke, investicijske banke, upravljavca premoženja in borzno posredniške hiše za posamezno državo temelji na oceni storitev in produktov, ki jih ponujajo posamezne finančne institucije. Zmagovalci posameznih kategorij so tisti, ki so na področju finančnih produktov in storitev najbolj inovativni in hkrati zagotavljajo najbolj kvalitetno in profesionalno obravnavo svojih strank.

NAZAJ NA AKTUALNE OBJAVE