Novice 6.2.2018

Korekcija, ki ni zamajala temeljev rasti

V zadnjih dveh trgovalnih dneh smo bili priča prvi malce večji korekciji na svetovnih borzah.

Razlogi za padec so bili po naših ocenah posledica kratkoročne nervoze med vlagatelji in prodajnih naročil, ki so jih sprožile računalniško vodene avtomatske strategije.

Ocenjujemo, da se razmere povišane nihajnosti delniških tečajev lahko ohranijo še nekaj dni, kakršnakoli preuranjena reakcija v tem trenutku pa bi bila nesmotrna.

Ključni razlogi, ki so v zadnjem obdobju poganjali rast tečajev, kot so dobri makroekonomski podatki, globalna gospodarska rast in odlični poslovni rezultati podjetij, še vedno ostajajo nespremenjeni. Temelji ekonomskega okolja tako še vedno ostajajo stabilni.

Ekipa ALTA

 

Sporočilo posredujeta družbi ALTA Skladi, družba za upravljanje, d.d., Železna cesta 18, 1000 Ljubljana in družba ALTA Invest, investicijske storitve, d.d., Železna cesta 18, 1000 Ljubljana.
Vsebina tega sporočila je informativne narave in je pripravljena ter posredovana širšemu krogu oseb izključno z namenom  obveščanja o aktualnem stanju na finančnih trgih in ni namenjeno točno določenemu vlagatelju. Vsebina tega sporočila ne predstavlja tržnega sporočila oz. ponudbe za sklenitev pogodbe z družbo ALTA Invest d.d., kakor tudi ne z družbo ALTA Skladi d.d.

Vsebina tudi ni namenjena za svetovanje pri osebnih naložbah, saj ne upošteva investicijskih ciljev, finančnih razmer, znanja in izkušenj posameznega vlagatelja ter značilnih potreb osebe, ki se je kakorkoli seznanila z delom ali celotno vsebino tega sporočila. 

Družbi ALTA Skladi d.d. in ALTA Invest ne odgovarjata za nobeno vrsto škode ali izgube, ki bi nastala z uporabo informacij, vsebovanih v tem sporočilu ter prav tako ne zagotavlja doseganja strankinih želenih donosov oz. ciljev.
Ostale informacije so dostopne na: https://www.alta.si/sl-si/omejitev-odgovornosti

 

 

NAZAJ NA AKTUALNE OBJAVE