Novice 17.5.2018

ALTA Skladi najboljši v Sloveniji!

Družba za upravljanje ALTA Skladi je v tekmovanju za prestižno podjetniško nagrado The European Business Awards postala najboljša slovenska družba v kategoriji do 25 milijonov evrov letnih prihodkov in se bo konec maja v Varšavi z ostalimi evropskimi podjetniškimi zvezdami potegovala za končno nagrado. 


Na letošnje tekmovanje se je prijavilo rekordnih 110.000 evropskih podjetij, ALTA Skladi pa je bila izbrana poleg le še štirih preostalih slovenskih podjetij, ki tekmujejo v preostalih kategorijah.  Že v preteklih dveh letih je strokovna žirija ALTA Sklade uvrstila med slovenske nacionalne šampione, kar je vsekakor svojevrstno priznanje za preteklo delo in izziv za prihodnost. 


»Upravljanje premoženja zahteva konstanten napredek in razvoj, saj lahko le tako sledimo hitremu razvoju dogodkov na svetovnih borzah. Spremembe so stalnica, hitri odzivi pa nujni, če želiš izstopati iz povprečja. Tako smo letos temeljito prenovili paleto naših vzajemnih skladov in s tem našim vlagateljem omogočili, da lahko sledijo najnovejšim trendom in priložnostim v tehnologiji, zdravstvu in infrastrukturi. Že lani smo kot prvi v Sloveniji lansirali mobilno aplikacijo ALTA App, preko katere lahko naše stranke trgujejo in varčujejo kjerkoli in kadarkoli. Prvi pa smo v Sloveniji ponudili tudi prehode med posameznimi vzajemnimi skladi v enem dnevu, uvedli brezpapirno poslovanje z našimi strankami in trgu ponudili napredne in učinkovite finančne produkte,”  pravi Tomaž Dvořak, izvršni direktor družbe ALTA Skladi.


Tekmovanje European Business Awards poteka v treh krogih. V prvem krogu strokovna žirija izmed vseh prijavljenih podjetij izbere tako imenovane “nacionalne šampione”. V drugem krogu med nacionalnimi šampioni izbere tiste, ki so s preteklim poslovanjem dokazali, da sodijo v sam evropski vrh, z načrti za prihodnost pa pokazali, da nameravajo tam tudi ostati. V velikem finalu, ki bo letos potekal na Poljskem, strokovna žirija EBA izbere zmagovalce v skupno 12 kategorijah.

 

NAZAJ NA AKTUALNE OBJAVE