Novice 18.5.2018

Novo: Modelski portfelj - ne zamudite priložnosti in prilagodite svoj portfelj!

Biti v pravem trenutku na pravem mestu je mnogokrat izredno pomembno. Še zlasti, ko govorimo o naših prihrankih in naložbah. Razmere na svetovnih borzah se namreč hitro spreminjajo, ob poplavi številnih informacij pa je mnogokrat težko izluščiti najpomembnejše.

Za marsikoga je tako sledenje aktualnim trendom na borzah lahko včasih prevelik zalogaj, saj med drugim terja tudi veliko časa, znanja in pomoč velike strokovne ekipe. Zato smo se v ALTI odločili, da vam to olajšamo z našim Modelskim portfeljem, rešitvijo, ki vam bo pomagala pri prilagajanju vašega portfelja.

ALTA Modelski portfelj vključuje priporočeno panožno strukturo portfelja in tudi predloge podjetij, pri katerih vidimo največji potencial. Prilagoditev portfelja vsakokratnim razmeram na trgu bo tako sedaj zelo enostavna, ALTA Modelski portfelj pa bomo predvidoma posodabljali enkrat mesečno ob rednih posodobitvah naše Investicijske strategije.

V majskem Modelskem portfelju ima največjo, 40-odstotno, utež tehnologija. V trenutni fazi delniškega trga bodo namreč še naprej vlekle zgodbe o rasti, teh pa je največ prav v tehnologiji. Zaradi dobrega makroekonomskega okolja in vse višjih obrestnih mer (V ZDA) se izboljšuje tudi okolje za banke, finančna panoga pa ima v Modelskem portfelju 20-odstotno utež. Podobno velja tudi za industrijo, kjer zaradi dolgoročnega trenda naraščajočih geostrateških tveganj izpostavljamo obrambni sektor. S po 10-odstotno utežjo sta v Modelskem portfelju tudi zdravstvo in energetika, kjer trenutni nivoji cene nafte že implicirajo na rast dobička naftnih podjetij.

 

PREVERITE KONKRETNE PREDLOGE

Kakšen je vaš dejanski portfelj v primerjavi s priporočenim in kakšne spremembe bi bilo morda smiselno opraviti, bo strankam ALTE Invest na voljo v spletni aplikaciji e-Trading, o spremembah Modelskega portfelja pa bomo brezplačno obveščali naročnike naše trgovalne podpore Mesečni Navigator.

NAZAJ NA AKTUALNE OBJAVE