Strokovni članki 22.5.2018

Zakaj smo dvignili ciljno ceno za Intereuropo

Avtor Matej Justin

Intereuropa je prvo letošnje četrtletje zaključila z najboljšimi rezultati zadnjih nekaj let. Prihodki koprskega koncerna so se namreč zvišali za skoraj desetino in dosegli 38,8 milijona evrov, medtem ko se je dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) zvišal za dobrih šest odstotkov na 3,6 milijona evrov. Rezultati Intereurope so bili zelo dobri in tudi nad pričakovanji uprave. Zaradi rasti prihodkov ter tudi nižjih stroškov za plačilo obresti, ki se znižujejo hkrati s samim finančnim dolgom, se je čisti dobiček zvišal za 55 odstotkov na 1,2 milijona evrov.

V Intereuropi so obenem poročali o izboljšanju poslovnih razmer na vseh trgih, z izjemo Ukrajine pa so tudi na vseh trgih, na katerih poslujejo, ustvarili dobiček. Prihodki na vseh segmentih so se v prvem četrtletju okrepili, pri čemer lahko z 16-odstotno rastjo izpostavimo logistične storitve, kjer je povpraševanje po Intereuropinih skladiščnih storitvah izjemno visoko.

V prvih treh mesecih letošnjega leta se je finančni dolg Skupine Intereuropa znižal za 1,4 milijona evrov in znašal 71,4 milijona evrov. To pomeni, da je Intereuropa še vedno visoko zadolžena, vendar pa se finančni dolg podjetja počasi in vztrajno znižuje.

Zaradi dobri rezultatov v prvem letošnjem četrtletju smo zvišali ciljno ceno za delnico Intereurope, in sicer iz 2 na 2,8 evra, po novem pa svetujemo nakup Intereuropinih delnic.

 

 

Avtor komentarja je zaposlen v družbi ALTA Invest d.d., Železna cesta 18, 1000 Ljubljana.
Avtor ni lastnik omenjenih delnic.
ALTA Invest d.d. in z njim povezane osebe so lahko lastnice omenjenih delnic.
Nadzorni organ za ALTA Invest d.d. je Agencija za trg vrednostnih papirjev.
Ostale informacije v zvezi z naložbenim priporočilom so dostopne na: www.alta.si/razkritja

 

 

 

 

 

 

 

NAZAJ NA STROKOVNI VPOGLED