Strokovni članki 3.8.2018

Bi tudi vi varčevali kot Primož Roglič?

V vrhunskem športu dobre rezultate prinašajo jasni cilji in vztrajnost. Prav to je letos ponovno dokazal tudi naš najboljši slovenski kolesar Primož Roglič. Pred nekaj leti je še skakal skupaj z Robertom Kranjcem, letos pa se je na najbolj prestižni kolesarski dirki po Franciji zavihtel na odlično četrto mesto in Sloveniji pripeljal tudi drugo etapno zmago. Prvo etapno zmago na Tour de France je Primož vknjižil že lani in s tem vzbudil svetovno pozornost. Letos ponovno dokazuje, da sodi v sam svetovni vrh.

Robert Kranjec in Primož Roglič sta več let ALTA ambasadorja in za  prihodnost varčujeta v ALTA vzajemnih skladih. Vrhunski šport in varčevanje imata veliko več skupnih točk, kot je morda videti na prvi pogled. Tudi pri varčevanju  potrebujemo jasne cilje in vztrajnost.

“Tudi, ko gre za premoženje, vozim v svojem tempu,” pravi Roglič. In točno to omogoča varčevanje v ALTA vzajemnih skladih, ki je na dolgi rok veliko bolj donosno od običajnih bančnih depozitov. Varčevanje v ALTA Skladih ima številne prednosti. V skladih lahko varčujete po svojih zmožnostih ali z rednimi mesečnimi obroki, vplačila pa so popolnoma enostavna. Prihranki obenem niso vezani in so likvidni, nad njimi pa imate z mobilno aplikacijo ALTA APP kjerkoli in kadarkoli tudi popoln pregled.

Zagotovitev varne finančne prihodnosti bi morala biti ena od ključnih prioritet vsakega Slovenca, ki v pokoju ne želi zgolj životariti. Pokojnina v Sloveniji namreč znaša vsega okoli 57 odstotkov neto plače pred upokojitvijo. Če ste torej julija dobili okoli 1000 evrov neto plače, lahko avgusta, v prvem mesecu pokoja, pričakujete zgolj slabih 600 evrov, vaši stroški pa se ne bodo kaj bistveno znižali.

"V športu se nedvomno naučiš, da zelo malo stvari pride z danes na jutri. Če poskušam potegniti vzporednico z osebnimi financami, je tu nedvomno neke vrste odrekanja zaradi želenega cilja. Mislim, da mi je malce lažje, ker vem, kako dobro se človek počuti, ko doseže zastavljeno," še pravi Kranjec, ki ima skupaj s svojo soprogo Špelo Kranjec pri ALTI sklenjena dva varčevalna načrta, enega za pokojnino in enega za hčerko.  

Podobno ima varčevalni načrt pri ALTI tudi Primož Roglič, ki tako kot športne kariere tudi svoje finančne prihodnosti ne prepušča naključju. Bi tudi vi varčevali kot Primož in Robert?

Vprašajte naše svetovalce, naj vam pripravijo takšen predlog varčevanja, kot ga imata Primož in Robert. ŽELIM NASVET!

 

NAZAJ NA STROKOVNI VPOGLED