Administrativna pomoč

Ves čas boste imeli na dosegu roke nasvet strokovnjaka, ki pozna lokalne administrativne posebnosti. To vam bo prihranilo veliko živcev, svoj čas in energijo pa boste lahko osredotočili na trgovanje. Slovenska ekipa TradePort vam bo pomagala tako pri poročanju davčnim organom kot pri začetni ali kasnejši administraciji partnerskih trgovalnih računov

Letno poročanje dobičkov pri trgovanju z izvedenimi finančnimi instrumenti

Vsako leto je potrebno do konca februarja poročati vse odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov, ki ste jih imeli v preteklem koledarskem letu. Napoved oddate prek sistema e-davki. Aktivni uporabniki trgovalne podpore TradePort prejmete posebno datoteko xml, ki je primerna za uvoz podatkov v sistem e-davkov in vključuje vse odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov na partnerskih trgovalnih računih.

Letno poročanje kapitalskih dobičkov

V okviru te napovedi je potrebno vsako leto do konca meseca februarja poročati vse odsvojitve vrednostnih papirjev, ki ste jih zabeležili v preteklem koledarskem letu. Napoved oddate preko sistem e-davki. Aktivni uporabniki trgovalne podpore TradePort lahko naročite pripravo posebne datoteke xml, ki je primerna za uvoz podatkov v sistem e-davkov in vključuje vse odsvojitve vrednostnih papirjev na partnerskih trgovalnih računih.

Pomoč pri odpiranju in vodenju partnerskega trgovalnega računa

Vsako odpiranje trgovalnega računa za elektronsko trgovanje navadno obsega identifikacijo novega uporabnika in oceno primernosti produktov zanj preko Mifid vprašalnikov. Nato sledijo še različna navodila za nakazilo ali dvige sredstev ter dodatna potrdila v primeru trgovanja na določenih borzah ali z določenimi instrumenti. V primeru odprtja partnerskih trgovalnih računov prek ALTA Invest d.d. vam bomo v ekipi TradePort pomagali, da celoten administrativni del poteka čim bolj hitro in prijazno.

Odpri vadbeni ali pravi račun

 

Morda vas zanima tudi