Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
Varčevalnica
Upravljanje
 
Trgovanje
 
Korporativne finance
 
Akademija
 
Recepcija
 
Kontakt
ENGLISH
VSTOP ZA UPORABNIKE
 
ISKALNIK

ALTA VARČEVALNI NAČRTI

IDEALNA DOLGOROČNA REŠITEV ZA
VSAKOGAR.

Samo vi lahko poskrbite za to, da boste imeli v prihodnosti dovolj prihrankov. Vzemite stvari v svoje roke že danes in si olajšajte pot do uresničitve dolgoročnih ciljev. Pravočasno sprejmite odgovorno in racionalno odločitev ter sklenite ALTA Varčevalni načrt.

Zakaj so ALTA VARČEVALNI NAČRTI idealni tudi za vas?

ALTA VARČEVALNI NAČRTI

so najbolj prijazna in preprosta oblika varčevanja v skladih z enkratnim zneskom ali postopnimi mesečnimi vplačili. Omogočajo vam postopno uresničevanje velikih ciljev, kot je nakup stanovanja, potovanje ali dopolnitev pokojnine.

ALTA BABY

je poseben varčevalni načrt, pri katerem varčujete za otroka do dopolnjenega 18. leta. Ob otrokovi polnoletnosti so mu prihranki na voljo in si tako olajša osamosvajanje, plačevanje najemnine ali šolnine.

IZKORISTITE UGODNOST

Po enem letu vam 13. obrok podarimo! **

ALTA BABY


 

NE POTREBUJETE PREDZNANJA O SKLADIH ALI FINANČNIH TRGIH. Mi vam pomagamo izbrati nabor skladov, najbolj primeren za uresničitev vaših ciljev, vam svetujemo in predlagamo prilagoditve portfelja.

DOSEGATE LAHKO VIŠJO DONOSNOST: varčevanje v skladih je potencialno bolj donosno kot večina bančnih depozitov. Udeleženi ste pri višjih dobičkih, pri omejevanju tveganja pa vam seveda pomagamo.

NE OBREMENJUJTE SE S STROŠKI: vsi stroški so vnaprej jasni, vplačana sredstva pa se začnejo plemenititi takoj. Ves čas imate popoln vpogled na stanje vaših privarčevanih sredstev in se lahko kadarkoli odločite za izplačilo privarčevanih sredstev - delno ali v celoti.

MINIMALNI MESEČNI ZNESEK NI OMEJEN: sami izberete, koliko lahko vložite na mesec, pa naj bo to 10 €, 20 € ali 100 €. Že, če se odpoveste nekaj kavam na mesec, bo vaš dolgoročni cilj lažje dosegljiv.

DAVČNO UGODNO VARČEVANJE: z leti varčevanja se obdavčitev dobička niža. Po 5 letih tako znaša 15 %, po 10 letih 10 %, po 15 pa le še 5 %. Hkrati vam varčevanje ne zvišuje dohodninske osnove.

Študentka, stara 18 let, ki hkrati s študijem tudi priložnostno dela.

Na mesec se lahko odpove 25 € in jih nameni varčevanju.

Zaradi pokojninske vrzeli želi začeti že pravočasno varčevati.

Privarčevana sredstva želi kot mesečno rento prejemati še 20 let po upokojitvi, do 85. leta.

Na mesec po končani dobi varčevanja prejema kar 410 €*.
25 €/MESEC
20 LET RENTE
410 €/MESEC
Sveže poročen moški, 33 let, ki pričakuje prvega otroka.

Varčeval bi za prihodnost, zase, ženo in otroka. Do 65. leta želi privarčevati 300.000 €.

Da doseže cilj, mora na mesec nameniti varčevanju približno 268 €*.
268 €/MESEC
300.000 €
PRIHRANKA

S premislekom do načrta.

Za trenutek zavrtimo čas skoraj 30 let v prihodnost, v leto 2040. Pričakujemo lahko, da bodo upokojenci takrat iz obveznega pokojninskega zavarovanja prejemali le še 30 % višine plače. To je bistveno manj kot danes, ko upokojenci prejmejo okoli 60 %. Če je vaša plača 1.000 € neto, bi danes prejeli približno 600 € pokojnine, leta 2040 pa le še 300 €. Varčevalni načrt je pomembna odločitev, s katero boste vplivali na svoje premoženje čez 10, 20, 30 let.

Naši svetovalci vam pomagajo pripraviti ALTA VARČEVALNI NAČRT in izračunati predvidene prihranke.
Na voljo smo vam na

skladi@alta.si,
080 10 60
in 01 3 200 400.


* Vsi izračuni so narejeni ob povprečni letni pričakovani 6 % donosnosti.
** 13. obrok podarimo vsem, ki so sklenili Varčevalni načrt ALTA BABY za najmanj 5 let. Višina premije je omejena na največ 250 €.